Nieuws

Afscheid met fanfare voor Frank Woestenburg

Dweilorkest Kleintje Pils staat voor eeuwig op het netvlies van Frank Woestenburg gebeiteld. Niet dat de vertrokken sportverslaggever van De Telegraaf fan is van het repertoire, maar de outfit van de pretband hangt voortaan noodgedwongen op zijn nieuwe werkkamer bij TVM in Hoogeveen. Voorzien van de handtekeningen van veel collega’s met wie hij in de afgelopen decennia beroepsmatig langs ijs- en tartanbanen en Formule 1-circuits reisde.

Frank Woestenburg bij zijn afscheid in Thialf, van links naar rechts: Ab Krook, Rintje Ritsma, Annamarie Thomas, Jos Valentijn, Frank Woestenburg, Yvonne van Gennip, Christine Aaftink, Hilbert van der Duim

Voorman Ruud Bakker van Kleintje Pils bedacht zich geen moment toen hem gevraagd werd mee te werken aan het afscheid van Woestenburg, die in de kolommen van zijn krant niet altijd lovend sprak over de meedeiners van de band uit Sassenheim. Bakker stuurde meteen een rood-wit-blauw shirt (3XL) op, evenals een bedankbrief en een mooi boek (auteur: Huub Snoep) over ’s werelds beroemdste en koninklijk goedgekeurde dweilorkest.

Het ingelijste aandenken werd hem tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf overhandigd namens de collega’s, in het bijzijn van Sven Kramer, die de ‘zware last’ met zich meetorst om voor het eerst zonder de aanwezigheid van zijn vaste ghostwriter Olympisch goud te gaan behalen in Pyeongchang.

Een dag later werd Woestenburg in Thialf nogmaals uitgeluid, ditmaal door de juryleden van het klassement van de Telesport Schaatser van het Jaar. Onder meer schaatskampioenen als Annemarie Thomas, Rintje Ritsma, Jos Valentijn, Yvonne van Gennip, Marianne Timmer, Hilbert van der Duim, Jochem Uytdehaage en Hein Vergeer namen met een fraai cadeau afscheid.

Frank Woestenburg is voortaan hoofd communicatie van transportverzekeraar TVM.