Nieuws

Utrechtse Sportkrant verschijnt nu maandelijks

De Utrechtse Sportkrant, vorig jaar september gestart als wekelijkse uitgave op print, verschijnt voortaan maandelijks. Niet meer betaald, maar gratis, zo meldt de website sportknowhow.nl.  De oorspronkelijke opzet bleek niet rendabel. De Utrechtse Sportkrant mikt nu op mediapartnerschappen met Utrechtse sportevenementen, een distributietraject met sportclubs  en inkomsten uit advertenties en online activiteiten.

In de eerste maanden verscheen de Utrechtse Sportkrant in een oplage van circa 2500 stuks. Daarvan werden er zo’n duizend afgenomen. De uitgave is een initiatief van uitgever/eigenaar Dennis van Luijk en chef redactie Robert van der Horst, voormalig sportredacteur van het Utrechts Nieuwsblad (UN).

Inzet was bredere aandacht voor de Utrechtse sport die op papier nu terug te vinden is in het Algemeen Dagblad waarin het Utrechts Nieuwsblad is opgegaan.  Andere oud-redacteuren van het UN, zoals Ton de Ruiter, Hans van Echtelt en Pim van Esschoten, behoren tot de medewerkers. Over een half jaar wil Van Luijk evalueren of het project kan worden voortgezet.  De Utrechtse Sportkrant is online te vinden op utrechtsesportkrant.nl