SPORTPERSOONLIJKHEID VAN HET JAAR

Sven Kramer Sportpersoonlijkheid 2016

Als opvolger van Arjen Robben en Max Verstappen is Sven Kramer door de NSP uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar 2016. ,,Hij heeft zich een kerel in alle omstandigheden getoond. Sven Kramer is niet alleen topschaatser óp de baan. Hij manifesteert zich ook buiten de baan, vooral in het nemen van verantwoordelijkheid”, sprak John Volkers, vice-voorzitter van de NSP bij de uitreiking.

Sven Kramer kon zelf niet aanwezig zijn bij de ceremonie in Ahoy Rotterdam omdat hij op trainingsstage was in het Italiaanse Collalbo. Vandaar waren beelden te zien waarop coach Jack Orie de prijs uitreikte aan Kramer. In een filmpje dat in Collalbo binnenkwam, feliciteerde ook Max Verstappen zijn opvolger als winnaar van de Sportpersoonlijkheidsprijs.

,,Ik voel me heel erg vereerd met deze prijs. Ik ben ook zeer tevreden over de samenwerking met de media, in de meeste gevallen”, reageerde Sven Kramer.

De prijs is de opvolger van de NSP Persprijs, die tot en met 2013 werd uitgereikt aan onder anderen Frank & Ronald de Boer, Ireen Wüst, Leontien van Moorsel, Epke Zonderland en Paul Haarhuis en Jacco Eltingh.

  • Winnaar NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2016: Sven Kramer
  • Winnaar NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015: Max Verstappen
  • Winnaar NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2014: Arjen Robben

Lees hier het juryrapport.