Nieuws

Boek vol belevenissen Peter Année met Willem II

Peter Année (84) is al 75 jaar aan Willem II verbonden. Zaterdag 14 oktober komt er boek uit waarin zijn belevenissen met de Tilburgse voetbalclub zijn opgetekend. Bij elke wedstrijd zit Année nog, met zijn kenmerkende pet op, op de perstribune.

Zeven jaar geleden werd de persruimte van Willem II omgedoopt tot Peter Année-zaal waar een groot portret van hem de bezoekers verwelkomt. Hij was speler, bestuurslid, keeperstrainer, speaker en moderator bij de persconferenties van Willem II.

Nog altijd werkt Année mee aan de website en andere publicaties van de Tilburgse club. Hij zag liefst 2500 officiële wedstrijden van Willem II, thuis en uit, en kan nog herinneringen ophalen aan de landskampioenschappen die Willem II behaalde in 1952 en 1955.

Het boek ‘Een leven lang met Willem II’ is geschreven door Peter Année in samenwerking met Thomas Rensen, die als communicatieadviseur werkzaam is bij Future Communications in Utrecht. Bij Willem II raakte Rensen geruime tijd terug betrokken als lid van het redactieteam voor de interne media van de Tilburgse club. Rensen schreef eerder het boek ’31 matches, een maand lang iedere dag voetbal’. Daarin beschrijft hij als groundhopper hoe hij 31 dagen achtereen dagelijks een wedstrijd bezocht, van groot tot klein.

Het boek ‘Een leven lang met Willem II’ wordt twee keer gepresenteerd, zaterdag 13 oktober om 16.30 in boekhandel Buitelaar in Goirle, zondag om 12.30 uur, vooraf aan Willem II - FC Twente in de Peter Année-zaal in het Koning Willem II-stadion. De prijs van het boek is 14,95 euro.