Nieuws

Vier nieuwe boeken over voetbal

Hoe komt het dat Feyenoord zo ontzettend veel betekent, voor zo ontzettend veel mensen? Op zoek naar het antwoord bieden Michel van Egmond en Martijn Krabbendam in het boek ‘Lourdes aan de Maas’ een blik achter de schermen van de club, gespiegeld aan het verleden van Feyenoord. Tevens is het boek een hommage aan oud-bestuurder/speler Fred Blankemeijer die jarenlang ook gastheer was in de perskamer in de Kuip.

Michel van Egmond is auteur van bestsellers en won al drie keer de NS Publiekprijs. Martijn Krabbendam volgt Feyenoord al twintig jaar voor Voetbal International.  Beiden verzorgen samen wekelijks de Dick Voormekaar podcast over Feyenoord.

Lourdes aan de Maas telt 256 pagina’s en kost 21,99 euro. Het boek wordt uitgegeven door Inside.   

Ferdi Delies (42) is een geboren en getogen Groninger en treinmachinist van beroep. Hij is als hobbyist aan het schrijversvak begonnen. De biografie over Danny Buijs, ex-trainer van FC Groningen en oud-speler van onder meer Feyenoord, is zijn vijfde publicatie - en zijn eerste bij een grotere uitgever als Inside.

De schrijver is supporter van zowel FC Groningen als Aston Villa. Uit zijn clubliefde voor Aston Villa kwamen twee boeken voort. Eerder schreef hij een boek over zowel FC Groningen als de Noor Erik Nevland (1977), die van 2004 tot 2008 in Groningen speelde.

Het boek Danny Buijs – de ontwikkeling van een voetbaljongen beperkt zich niet tot de Groningse jaren van Buijs, als speler en als trainer. De auteur haalde ook getuigenissen op bij onder meer Feyenoord, Kozakken Boys, Kilmarnock (Schotland) en zijn huidige club KV Mechelen.

Danny Buijs, de ontwikkeling van een oprechte voetbaljongen (352 pagina's, 21,99 euro, uitgeverij Inside)

Later deze maand verschijnt het boek Tadić  van Sander Zeldenrijk. ,,Dušan Tadić verruilde het Engelse Southampton in de zomer van 2018 voor een nieuw avontuur bij Ajax.

En een avontuur werd het”, zo luidt de wervende tekst op bol.com, waar het boek alvast besteld kan worden.

Sander Zeldenrijk (1978) is sinds 2008 hoofdredacteur van het maandblad Ajax Life. Vanuit die functie volgt hij de club op de voet en zag hij menig Ajacied debuteren. Met Tadić maakt hij zijn debuut als boekenschrijver. Zeldenrijk sprak voor dit boek in Nederland en Servië met (oud-)trainers, beleidsbepalers, teamgenoten, vrienden en supporters van de voetballer.

Tadić -  ultieme prof  (224 pagina’s, 21,99 euro, uitgeverij Ambo Anthos).

Na Geen genade in 2012 is met Andy! een tweede boek verschenen over oud-voetballer Andy van der Meijde. In het eerste boek schetste auteur

Thijs Slegers het wilde leven van Van der Meijde, binnen en buiten het veld. Eddy van der Ley beschrijft in Andy! de nieuwe rol van de oud-voetballer in de media, mislukte avonturen als kickbokser en zanger alsmede de moeizame band met de dochters uit het eerste huwelijk.

Andy! – van topvoetballer tot mediaman (240 pagina’s, 22,99 euro, uitgeverij Inside).