Nieuws

Tal van voetbalboeken om de zomerstop aan het strand door te komen

Willems Uitgevers grijpt de zomerstop aan om een handvol voetbalboeken (opnieuw) onder de aandacht te brengen, ‘om de leegte op te vullen’.

Zo verschijnt deze maand een herziene editie van ‘Zo word je een Oersterke Voetballer’ van fysiotherapeut Thomas D’havé, die onder meer zijn sporen verdiende bij Ajax en West Ham United, en journalist Christian Vandenabeele. Aan dit boek is een extra hoofdstuk toegevoegd dat geheel gewijd is aan het vrouwenvoetbal. Van dit boek gingen al ruim 5.000 exemplaren over de toonbank.

‘Het straatvoetbalboek’ van Rob Siekmann is volgens de uitgever ‘het eerste boek dat over dit onderwerp verschijnt in Nederland’. Het biedt niet alleen een karakteristiek beeld over de wijze waarop straatvoetbal vroeger werd gespeeld, maar gaat ook over de vraag of straatvoetbal een betere voetballer van je kan maken. Een honderdtal voetbalprofs van toen en nu vertelt over hun ervaringen in vaak aanstekelijke anekdotes. Oud-Ajacied Richard Witschge schreef het voorwoord voor dit boek.

Het derde voetbalboek ziet op 25 juni het licht, ‘Het gouden boek van de Beker met de Grote Oren’ is van sportboekenauteur Raf Willems, die al talloze sportboeken op zijn naam heeft staan. Ook dit boek is aangevuld en is nu dus een compleet naslagwerk van 1956-2023.

Tenslotte is onlangs een gecompleteerde versie verschenen van ‘Het gouden boek van de Wereldbeker voetbal 1930 – 2022’. Het enige boek dat de complete WK-geschiedenis bevat, geschreven door sportjournalisten Lex Muller (1939) en François Colin (1948). De wereldbeker voetbal is het populairste sportevenement ter wereld. Dit boek neemt je mee aan boord van het schip dat de Europese deelnemers naar het eerste WK in Uruguay bracht, vertelt waarom doelman Barbosa de grootste paria van Brazilië werd, hoe president Mobutu zijn bondscoach ervan beschuldigde tactische geheimen doorgespeeld te hebben, wat Maradona’s hand van God deed, hoe het jongste WK in Qatar verliep en waarom Brazilië, Argentinië, (West-)Duitsland, Italië en Frankrijk 18 van de 22 WK’s wonnen.