Nieuws

In Rosmalen zijn ze niet zo snel in de war

Heineken Trophy, Ordina Open, Topshelf Open, Unicef Open, Libéma Open. Je kunt het tennistoernooi in Rosmalen wel een andere naam geven, het karakter van het evenement verandert nooit. In één woord: ontspannen. Toernooidirecteur Marcel Hunze streeft voor de bezoekers op het Autotron-terrein een vakantiesfeer na, en eigenlijk is dat ook wat de Nederlandse tennismedia al jaren ervaart.

Door Rik Spekenbrink

Natuurlijk wordt er dagelijks serieus gewerkt. Maar stress is er op één of andere manier bijna nooit. Bijna, want zondagavond werd het nog even behoorlijk door tikken om de titel van Tallon Griekspoor netjes in de kolommen te krijgen.

Griekspoor wint Libéma Open 2023 (foto: Rik Spekenbrink)

Het was weer een prima weekje. Ook door het weer. Alleen op de finaledag moest Buienradar er aan te pas komen en werd het een latertje. Verder was het ruim boven de 25 graden, zes dagen lang. Het aanvullen van de koelkast was nog de grootste uitdaging in het perscentrum, al jaren voortreffelijk gerund door perschef Denise van der Net. Lunch en diner, altijd keurig verzorgd. Ook vermeldenswaardig: de uitstekende barbecue op donderdag voor de oud-tennisverslaggevers en -fotografen. De huidige generatie schoof ook aan en hoorde verhalen over donkere kamers op de WC en uiteraard het ‘seinen’ van de verhalen.

Griekspoor in gesprek met AD Sportwereld( Foto: Rik Spekenbrink)

De Libéma Open was dinsdag door de rentree van de inmiddels 43-jarige Venus Williams even het centrum van de tenniswereld. Maar in Rosmalen raken ze niet zo snel in de war. Een paar extra beveiligers waren er nodig om behalve Venus ook haar zus Serena te escorteren naar het center court. Dat gebeurde in een Bentley, een voordeel van een toernooi op een voormalig autoattractiepark. Verder was het een dag als alle andere. Al vormde de gênante persconferentie van Williams een smetje. Ze had er (zoals gebruikelijk) geen zin in en kwam alleen opdraven om onder de boete uit te komen.

Griekspoor viert titel Libéma Open met zijn begeleidingsstaf (foto: Rik Spekenbrink)

Gelukkig was daar Griekspoor, de kleurrijke opvolger van Tim van Rijthoven. Hij keek nu al uit naar de editie van 2024. En wij met hem.