Nieuws

Tijdperk Roger Federer te boek gesteld door Sander Collewijn

Aan het eind van de maand verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos het boek Tijdperk Roger Federer van de hand van Sander Collewijn. Het is volgens de uitgeverij ‘een in-depth analyse van de beste tennisser aller tijden’.

Sander Collewijn

Collewijn beschrijft de ‘koning van Wimbledon’ niet alleen als tennisser, maar ook als mens, als vader, als merk en als icoon. De uitgeverij rept van ‘een fascinerende beschouwing over de beste tennisser aller tijden’, al zal er altijd discussie zijn nu Novak Djokovic op Roland Garros zijn 23e grandslamtitel heeft behaald en daarmee in elk geval de succesvolste tennisser aller tijden is geworden.

Het boek over Federer zal het licht zien op donderdag 29 juni tijdens een uitgebreide presentatie bij tennisvereniging Tiebreakers in Amsterdam. Daar wordt onder meer een workshop gegeven onder de titel ‘Spelen als Roger Federer’, worden partijen tussen Rafael Nadal en Federer in Rome (2006) en Melbourne (2017) geanalyseerd door tenniscoach Frits ten Bruggencate en geeft tennisopleider Maarten Elenbaas antwoord op de vraag: Kunnen wij in Nederland een Roger Federer opleiden? Iemand die hem technisch, tactisch, qua uitstraling, elegantie, mentaliteit en authenticiteit kan benaderen?

Auteur Sander Collewijn vertelt daarna over het schrijfproces en de aantrekkingskracht van Federer in het tennis van nu.

Hij schrijft en schreef als freelancejournalist voor onder meer NRC en Het Parool. Van 2009 tot 2012 deed hij verslag van het poker voor PokerStars en De Telegraaf. Dat resulteerde in 2017 in een boek: All-in, een reis door de wereld van het poker.