Nieuws

Keulen 2023, Handbal, de Final4

Onvergetelijk om meerdere redenen

Voor de media is de Lanxess Arena een weldaad om in te werken. Eigen ingang, ruimte genoeg, perstribune dicht op het veld, goed eten (zoveel je wilt, houd je in) en een immense mixed zone. Wie de auto heeft geparkeerd in de parkeergarage om de hoek krijgt netjes een vrijkaartje terug. Je vraagt je altijd af waarom zo’n accommodatie - en dan hoeft het echt niet voor 20.000 mensen te zijn - in Nederland maar niet van de grond komt.

Door Herman Nijman

Immense hal voor sport en concerten, ruimte voor 20.000 mensen.

Be part of history is de slogan van de vierkamp met de beste teams van Europa. Drie van de vier duels kruipen in de vezels, met een verlenging en een keer zelfs strafworpen. Het kwartet aanwezige Hollandse persmensen bestaat uit Dirk Jacob Nieuwboer (Volkskrant), Herman Nijman (AD), Frits Feuler (Handbalstartpunt) en Bobby Schagen (Handbal Inside).

Immense persruimte in Keulen.

Ze hopen stilletjes dat voor het eerst een Nederlandse man de Champions League zal winnen. En dat lukt ook nog.

Kay Smits met de bokaal in de mixed-zone. (Foto's: Herman Nijman)

Niet door Luc Steins met Paris Saint-Germain, wel door Kay Smits met outsider SC Magdeburg. Dus wordt er sporthistorie geschreven, met een enorme rouwrand.

Tijdens de finale wordt onze Poolse collega Pawel Kotwica onwel. Na de wedstrijd, die lange tijd wordt onderbroken, blijkt dat de massaal toegesnelde hulp te laat is gekomen. Ook om nooit meer te vergeten.