Nieuws

Ontspannen aanloop naar WK voetbal voor vrouwen

Het was al vroeg gezellig in Kerkrade voor het uitzwaaiduel van de voetbalsters van Oranje, merkte ANP-verslaggever Dirk Kramer. Zo’n twee uur voor de aftrap tegen België klonken de Hollandse hits al uit de speakers bij de hoofdingang van het Parkstad Limburg Stadion. Ook op de toegangswegen was al te merken dat de OranjeLeeuwinnen nog altijd populair zijn, ook zondagavond om 20.45 uur.

Perstribune in de nok!

De perstribune zat ook al vroeg gezellig vol, waardoor twee laatkomers (door het verkeer) niet direct een plek hadden. Eenmaal na het eerste fluitsignaal zat de sfeer er op alle tribunes goed in, ook geholpen door het vroege openingsdoelpunt van Lieke Martens in de tweede minuut.

Fotografen achter de boarding.

Het was de aanzet voor een zorgeloze avond voor de voetbalsters, net als voor de journalisten. Een 5-0 is toch makkelijker te verslaan dan een laat gelijkspel. Ook in de mixed zone had het resultaat zijn uitwerking: speelsters en bondscoach Andries Jonker stonden ontspannen lachend de vele aanwezige media te woord.

Andries Jonker ondervraagd in de mixed zone.

Al met al voor iedereen een prima laatste test voor het WK voetbal van later deze maand in Australië en Nieuw-Zeeland. De voetbalsters worden daar op de voet gevolgd door verschillende verslaggevers van de Nederlandse media. Op 23 juli is de vuurdoop met het treffen met Portugal. Daarna zijn titelverdediger Verenigde Staten en Vietnam de tegenstanders in de groepsfase.