Nieuws

Roboticket als accreditatie voor media in Belgische voetbal

Onze Belgische zusterorganisatie Sportspress.be introduceert in het nieuwe voetbalseizoen een zogenoemd Roboticket. Dit Roboticket moet voor uniformiteit zorgen in de accreditaties in het Belgisch profvoetbal.

Waar voorheen behalve de accreditatie bij de ene club een polsbandje werd aangebracht en bij de andere een clubkaart of een bijkomend ticket werd verstrekt, wordt het Roboticket “voortaan overal en altijd het enige toegangsmiddel voor de pers”, aldus Sportspress.be op de website.

Voor elke wedstrijd stuurt Sportspress.be een toegangsticket (eventueel met parkeerkaart) toe, met daarop een toegangscode. Deze code op het tickets moet duidelijk zichtbaar worden gedragen in een meegeleverd plastic hoesje. Het Roboticket moet voor, tijdens en na de wedstrijd zichtbaar gedragen worden, waarschuwt Sportspress.be.

De introductie van de aangepaste toegang heeft gevolgen voor de accreditatietermijn in het Belgisch voetbal. Om de administratieve afhandeling van het Roboticket vlot te laten verlopen, aldus onze zusterorganisatie, moeten accreditatie-aanvragen uiterlijk 72 uur voor de wedstrijd worden ingediend bij Sportspress.be.