Nieuws

Fabian van der Poll verlaat NSP én sportjournalistiek

Interimvoorzitter Fabian van der Poll verlaat de NSP, de sportjournalistiek en de redactie van VI.nl en gaat per 1 september aan de slag als persvoorlichter bij het Openbaar Ministerie in Haarlem.

Van der Poll was eerder bestuurslid van de NSP en volgde in juni jl. preses Marco Knippen als voorzitter ad interim op na diens vertrek naar een functie als communicatieadviseur van de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

In 2016 won Van der Poll de SPORTNEXT Prijs voor het Sportjournalistieke Talent dankzij een beklemmende en onthutsende reportage over kindermisbruik in de sport ('De badkamerdeur mocht nooit op slot' - NRC).  In de krant van 23 december 2016 schetste hij een indringend en ontluisterend beeld van de gang van zaken rond een pedofiele materiaalman die bij twee clubs (!) op listige en ogenschijnlijk onschuldige wijze voetbaltalentjes misbruikte.

Fabian ontvangt prijs in 2016 (vlnr: Marcel Maijer, Guus van Holland, Fabian van der Poll (Foto: Ronald Speijer)

In 2019 won hij ook de prijs voor de Scoop van het Jaar met zijn verhalenreeks over Mauricio de la Vega, de kortstondige eigenaar van Roda JC die een fantast bleek te zijn.

In juni 2022 stapte hij over naar Voetbal International.

Het vertrek van Fabian van der Poll maakt dat er thans twee vacatures zijn in het bestuur van de NSP, na het eerdere vertrek van Marco Knippen. Het NSP-bestuur, thans bestaande uit vicevoorzitter John Volkers, penningmeester René Bouwman en de leden Abe Mijdam, Leon ten Voorde en Pieter Zwart, vergadert medio september onder meer over de vraag hoe de leemten op te vullen.