Nieuws

Van Nistelrooy niet naar Ajax en vader Jan vindt zoon Youri beter

In een volgepakt Patronaat hoor je nog eens wat tijdens de jubileumeditie van De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show. Ruud van Nistelrooy die terloops en gedecideerd roept dat Ajax hem niet hoeft te bellen in het geval Maurice Steijn de laan wordt uitgestuurd, ook niet na aandringen vanuit het Haarlemse publiek.

En vader Jan Mulder die – samen met Youri – in gesprek met Paul Onkenhout en Edwin Struis bekent dat hij zoonlief een betere voetballer vindt dan hij was. “Negen jaar in de Bundesliga, dat is wat hoor”, zegt Jan met zijn bekende dictie. Hij wil maar zeggen: dat is andere koek dan Westerlo of Genk.

Haarlem - De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Jubileum Show in het Patronaat in Haarlem. Intervieuw met Ruud van Nistelrooij . ANP / HOLLANDSE HOOGTE / MICHEL VAN BERGEN

Het was deze vrijdagavond in Haarlem met ruim 700 toeschouwers een waar voetbalfeest, omlijst met uitstekende muziek van de Hi-Ha-Hondelulband, goochelacts, twee mooie filmpjes van (El) Sierd de Vos (De Slag bij Noordwijk met André Hazes en het interview met Willem van Hanegem en ‘assistent’ Louis, zie de links onder).

Puntdichter Jan J. Pieterse had de lachers op zijn hand met een paar prachtige klaroenstoten over voetballers en trainers. Zoals: “Zelfbeeld! Volgens hem-zelf gaat het verhaal dat bij zijn geboorte-aangifte de ambtenaar opgewonden roept: “Echt wáár? Toch niet dé Louis van Gaal?”

 Daarmee werd meteen de beroemdste afwezige genoemd in de 25 edities van deze ‘voetbaltotaalshow’, ooit begonnen onder de naam Aad de Mos Bestaat Niet! door de genoemde collega’s Struis en Onkenhout alsmede Dick Sintenie en Simon Zwartkruis.

“Het is niet alleen onze jubileumshow, het is ook de 25ste keer dat Louis van Gaal heeft afgezegd”, schreef Edwin Struis twee weken geleden op deze website. “Dit keer waren we er dicht bij, hij omschreef onze uitnodiging als ‘uitdagend’, maar gaf ook aan even gas terug te willen nemen en meer aandacht aan Truus en zijn kinderen en kleinkinderen te willen schenken.”

De vier organisatoren hebben laten doorschemeren dat de jubileumeditie wel eens de laatste kan zijn geweest. “We gaan er met een klap uit, want het zou ook zomaar de allerlaatste show ooit kunnen zijn.” Misschien dat Van Gaal de show nog kan redden?

GERARD DEN ELT   

https://www.youtube.com/watch?v=ss8aFgKN3iM

https://www.youtube.com/watch?v=gU1_kB43skY