Nieuws

Robèrt Misset keert als sportchef bij NU.nl terug in de sportjournalistiek

Robèrt Misset is met ingang van 1 december de chef van de sportredactie van NU.nl. Hij komt over van de Volkskrant, waar hij 21 jaar verslaggever was. Misset staat in de sportjournalistiek bekend als een echte verhalenverteller. Hij maakte als allround sportjournalist vele interviews, reportages en analyses.

Misset is de opvolger van Michel Abbink, die NU.nl per 1 oktober heeft verlaten. Abbink keerde terug bij Voetbal International, waarbij hij nu de online tak aanstuurt.

Lindsay Mossink, hoofdredacteur van NU.nl, is erg blij met de komst van Misset. "We zochten nadrukkelijk een ervaren coach die onze ploeg, maar ook zeker het merk, inhoudelijk verder kan brengen. Ver hoefde ik niet te zoeken, want de ideale kandidaat bleek bij onze 'buren' rond te lopen." De Volkskrant is net als NU.nl onderdeel van DPG Media.

Robèrt Misset bij Roland Garros in 2019 (prive foto)

Met de komst van Misset wil NU.nl zijn experts nóg beter maken. "Ik ben ervan overtuigd dat meer zichtbaarheid van onze expertise op het gebied van grote nieuwsonderwerpen, óók in de sport, bijdraagt aan het vertrouwen dat bezoekers in ons hebben. Daar kan Robèrt ons als geen ander bij helpen."

Misset is van 1987 tot 2020 als sportjournalist werkzaam geweest bij Het Parool, NRC Handelsblad en sinds 2002 de Volkskrant. Ook schreef hij meerdere sportboeken, waaronder een biografie van hockeyster Maartje Paumen en Federer versus Nadal, de rivaliteit in 15 partijen.

In 2020 verhuisde hij binnen de krant naar de economieredactie, waarbij hij één dag in de week de rol van coördinator op zich nam. Misset spreekt zelf van "thuiskomen". "Ik heb de laatste drie jaar met veel plezier op de economieredactie van de Volkskrant gewerkt. Maar ik heb mijn hart gevolgd door bij NU.nl terug te keren in de sportjournalistiek."

“Het is voor mij een enorme uitdaging om een sterk merk als NU.nl met mijn expertise en ervaring nog beter en groter te maken. Ik verheug me er nu al op om bij NU.nl een jong team te coachen en te helpen een nieuwe generatie sportjournalisten op te leiden."

(Bron: NU.nl)