Nieuws

Inzenden voor AIPS Sport Media Awards 2023

Inzendingen voor de zesde editie van de AIPS Sport Media Awards 2023 zijn tot 4 november welkom. Aan het jaarlijkse prijzenfestival voor sportjournalisten en -fotografen van de wereldomspannende organisatie voor sportjournalisten zijn fraaie prijzen verbonden.

De AIPS Sport Media Awards omvatten nagenoeg alle disciplines van de sportjournalistiek, zoals audio, foto, tekst en video. Journalistiek werk dat gepubliceerd of uitgezonden is tussen 5 november 2022 en 4 november 2023 komt in aanmerking. De competitie omvat elf categorieën, waaronder acht voor ervaren journalisten en drie voor jonge verslaggevers. Voor de laatste categorie geldt dat de jongeren op of na 1 januari 1994 geboren zijn. Een AIPS-lidmaatschap is niet noodzakelijk om in te zenden.

De prijswinnaar in elk van de competitiecategorieën ontvangt 8.000 dollar aan prijzengeld. De tweede plaats levert 3000 dollar op, de derde plaats 2000.

Voorzitter van de twaalfkoppige, internationale jury is AIPS-president Gianni Merlo. De prijsuitreiking is in mei 2024 tijdens het 86e AIPS-congres in Spaanse Santa Susanna, 70 kilometer van Barcelona.

Voor verdere informatie omtrent de Awards, zie https://www.aipsawards.com/.