Nieuws

Ayolt Kloosterboer (NOS) treedt toe tot NSP-bestuur

De grootste sportredactie van Nederland, die van de NOS, wordt binnenkort weer vertegenwoordigd in het bestuur van de Nederlandse Sport Pers (NSP). Ayolt Kloosterboer, sinds 2000 lid van de sportredactie van de Nederlandse Omroep Stichting, heeft toegezegd bestuurslid van ons negentig jaar oude vereniging/stichting te worden.

Ayolt Kloosterboer

Na 2019, toen radioman Gio Lippens terugtrad als voorzitter van de NSP, was ‘Hilversum’ niet meer van de partij in ons bestuur. Kloosterboer, afgestudeerd in communicatiekunde, is sinds 2008 commentator en verslaggever bij de NOS. Hij volgt de Nederlandse zeilers, met prachtreportages over de olympische surfkampioenen Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe als pronkstukken.

 In de wintersport werd hij bekend door zijn commentaar bij het schansspringen op Nieuwjaarsdag. Die portefeuille nam hij over van good-old Evert ten Napel. Ook werd hij bekend met zijn commentaar bij curling. Zelf zegt hij ‘allround inzetbaar’ te zijn. Dat is niet overdreven.

Zo maakte hij afgelopen zomer voor Andere Tijden Sport een documentaire met de TT-winnaar van 1977, Wil Hartog.  Ook zorgt hij, indien nodig, voor fotografie bij een online artikel en als camjo kan hij zijn eigen items monteren, op locatie.

De Groninger (55) wil zich rustig oriënteren op zijn bestuurswerk voor de NSP, maar zegt zich sterk te willen maken voor kwaliteitsbewustzijn op de perstribune. Zelf maakt hij als tv-man veelal gebruik van aangewezen commentaarposities, maar hij voelt solidariteit met het werk in andere delen van de sportjournalistiek, in het bijzonder de geschreven pers.

In december zal Kloosterboer zijn eerste bestuursvergadering van de NSP meemaken. Voorzitter John Volkers zegt blij te zijn met een vertrouwd geluid uit Hilversum. Intussen wordt nog gezocht naar een volgend bestuurslid. Dat geldt als ‘work in progress’.