Nieuws

Verfwolk zorgt voor schade

Voor aanvang van de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax, afgelopen zondag, werd er vanuit het supportersvak rode verf richting het speelveld gespoten. De apparatuur van fotograaf Ronald Hoogendoorn kreeg de volle laag, en ook Ronald zelf zag meer rood dan hem lief is. 

Foto's : Ronald Hoogendoorn

De schade is groot. “Wat een avontuurlijke, sportieve middag had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie doordat de Bunnikzijde met verf ging spuiten", zegt hij. 

Hoogendoorn dacht, net als een aantal FC Utrecht mediamedewerkers, in eerste instantie dat het om rook zou gaan. Totdat de rookwolk zich richting het veld verplaatste. En het verf bleek te zijn. “Alles, maar dan ook echt alles, zat onder de verf. Dit heeft de pret aardig gedrukt want ik maakte me zorgen om mijn apparatuur en ik had behoorlijk last van mijn ogen. In de rust ben ik naar de perskamer gegaan om te kijken of ik het kon verwijderen, maar met koud water werd het alleen maar erger."

(Foto: Ronald Hoogendoorn)

Thuisgekomen is Hoogendoorn direct alles gaan schoonmaken. De verfresten op kleding en apparatuur moeten speciaal gereinigd worden. Sommige functies van zijn fotoapparatuur werkten niet meer naar behoren. Hoogendoorn heeft het voorval en de opgelopen schade gemeld bij de persafdeling van FC Utrecht en is nog in afwachting van een reactie.

(Foto: Ronald Hoogendoorn)