Nieuws

Christian Vos in leiding NOS Sport

Christian Vos is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van NOS Sport. “Nieuwe baan bij het mooiste bedrijf….”, schrijft Vos naar aanleiding van zijn benoeming op zijn Linkedin-account. De hoofdredactie bestaat verder uit hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en plaatsvervangend hoofdredacteur a.i. Jacqueline Smit. 

Christian Vos (Foto NOS)

Vos werkt al ruim 15 jaar in verschillende functies bij NOS Sport. Zo was hij onder meer beeldredacteur, producer en plaatsvervangend hoofd productie. Sinds 2021 is hij verantwoordelijk voor de productieafdeling bij NOS Sport. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor het actueel houden van het draaiboek voor een eventuele Elfstedentocht, een enorme klus zonder werkelijk zicht op een uitvoeringsdatum.   

Op LinkedIn schrijft Vos: “Er staan mooie uitdagingen voor de deur, te beginnen met de aankomende sportzomer. Maar daaronder, naast en boven staat het verder opzetten van de nieuwe structuur en cultuur bij NOS Sport.” 

Hoekman zegt blij te zijn met het aantreden van Christian: "Hij neemt een schat aan ervaring en expertise mee naar de hoofdredactie, met name op het gebied van (tv-)productie. Daarnaast heeft Christian aangetoond een leider te zijn die past bij de vernieuwingen waar we bij NOS Sport voor staan."