Nieuws

Fotograaf uit stadion gezet

Freelance-fotograaf Jeroen Putmans is bij de huldiging na de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Jong PSV uit het stadion verwijderd. Putmans was werkzaam in opdracht van VI-Images. Hij overweegt een klacht in te dienen en schadevergoeding te claimen.

Bij de huldiging ontstond ongenoegen. Fotografen moesten achter een afscheiding met metalen paaltjes en een touwtje blijven. Het omvallen van een paaltje was voor beveiligers aanleiding om voor de fotografen te gaan staan. In overleg met de persvoorlichter van Fortuna werd Putmans door stewards en begeleiders uit het stadion afgevoerd

De lezingen over wat er gebeurde lopen uiteen, met name blijft onduidelijk waarom de beveiligers besloten Putmans te verwijderen. Daardoor was Putmans niet langer in de gelegenheid nog foto’s te maken. Dankzij zijn collega-fotograaf Geert van Erven lukte het hem nog wel de camera terug te krijgen die in het tumult op het veld was blijven liggen. Jeroen Putmans raakte nog wel twee lege geheugenkaartjes kwijt, die hij in een zak van zijn trui meedroeg.

De NSP heeft in een brief aan de directie van Fortuna Sittard gevraagd om het incident nader te onderzoeken.