OVER DE NSP

De Stichting Nederlandse Sport Pers Service is een organisatie van en voor Nederlandse sportjournalisten, fotografen en medewerkers van de verschillende omroepen.

Zij verleent op basis van contractuele afspraken media-service aan alle Nederlandse media die beschikken over een sportredactie Dezelfde afspraken gelden ook voor freelancers die bij de NSP zijn aangesloten.

Tot de belangrijkste taken van de NSP behoren het jaarlijks verstrekken van de NSP kaart aan al haar kaarthouders en het doorlopend verbeteren van (of het toezicht houden op) werkomstandigheden en mediavoorzieningen zodat journalisten tijdens sportevenementen optimaal hun werk kunnen doen.

Daarnaast verzorgt de NSP, in samenwerking met clubs, bonden en/of organisatoren, de media-accreditatie voor sportevenementen en toernooien in Nederland. Tevens dient zij het Nederlands belang voor evenementen die in het buitenland gehouden worden (Ek’s, WK’s, OS). Het bureau van de Stichting Nederlandse Sport Pers is gevestigd in Den Haag.