Nieuws

Anekdotes over ADO vullen boek Jan-Hermen de Bruijn

Jan-Hermen de Bruijn (links) bij de presentatie van zijn boek met oud-ADO-voorzitter Pieter den Dulk en Martin Jol (rechts)

Jan-Hermen de Bruijn (1954) loopt al een halve eeuw rond bij ADO Den Haag. Hij schreef er over en werkte voor de club. Met anekdotes die hij nooit beschreef, komt De Bruijn nu naar buiten in het boek ‘Goed bewaarde ADO-geheimen’(deel 1). De belevenissen met Johan Cruijff, Ernst Happel, Aad Mansveld en een papieren flirt van ADO met Diego Maradona vormen daarin de hoofdmoot.

De Bruijn was onder meer uitgever van diverse tijdschriften, eindredacteur buitenland bij Voetbal International en hij schreef ook voor de kranten in Den Haag. Nooit verheelde hij daarbij zijn band met ADO Den Haag dan wel FC Den Haag.

Jan-Hermen de Bruijn op de cover van zijn boek met Johan Cruijff

Op de achterzijde van het boek worden al zijn functies opgesomd: bestuurslid, assistent-manager, pr-man, tekstschrijver van diverse clubuitgaven, scout namens trainer Vujadin Boskov en initiatiefnemer voor de overname van de club door de Chinees Wang Hui.

Volgens Jan-Hermen de Bruijn is er zoveel stof om over te schrijven dat hij meteen deel 2 aankondigde. Daarin krijgt onder anderen Martin Jol een prominente plaats.