Nieuws

Europese voetbalduels live op open net

Veronica (onderdeel van Talpa TV) gaat meer voetbalwedstrijden op het open net brengen. Alle Europese kwalificatiewedstrijden van PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht zullen live door Veronica worden uitgezonden. De wedstrijden van Ajax waarvan Ziggo hoofdsponsor is, komen op het open net van Ziggo Sport. 

Indien Ajax en PSV de laatste kwalificatiefase van de Champions League bereiken, worden deze uitgezonden door Veronica. De play-offwedstrijden vallen binnen de uitzendrechten-overeenkomst  die Talpa TV heeft voor de gehele Champions League in de komende twee seizoenen.

Vorig jaar werden de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League nog uitgezonden door RTL7. In de voorronde van de Champions League komt PSV als eerste aan bod, op 23 of 24 juli. In dezelfde week spelen AZ en FC Utrecht op 25 juli hun eerste wedstrijden. Feyenoord stroomt in op 8 augustus.

Bij de kwalificatiewedstrijden zal Wim Kieft als analist zijn debuut maken voor Veronica. Ook René van der Gijp, Johan Derksen en Jan Boskamp komen hiervoor in actie.