Nieuws

Boek over Nouri ‘beste sportboek’ in publieksverkiezing

Het boek ‘Nouri, De belofte’ van auteur Henk Spaan is gekozen tot Helden Sportboek van het Jaar 2019. De verkiezing gebeurde op basis van stemmen die waren uitgebracht op de website van Helden Magazine. ‘Nouri’ kreeg de voorkeur boven ‘Inside’ van Michel van Egmond en Jan Hillenius en ‘Het Beest’ van Thomas Sijtsma over wielrenner Lieuwe Westra. Aanvankelijk waren er tien boeken genomineerd.

Eerder bekroonde een vakjury het boek ‘De hand van Van Gaal’ van Hugo Logtenberg met de Nico Scheepmakerbeker als het ‘beste sportboek’ van 2018.  De door Helden genomineerde sportboeken zijn uitgegeven in het jaar 2018 en geselecteerd als de bestverkochte boeken van 2018. Van 8 juni tot en met donderdagochtend 20 juni hebben duizenden fans via de website van Helden gestemd op hun favoriete sportboek.

In 'Nouri' probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van het voetbaltalent Nouri. Spaan zocht hiervoor alle mensen op die belangrijk zijn voor Appie, van zijn vader, broer Mo, eerste trainer, medespelers als Donny van de Beek, Léon Bergsma, Noussair Mazraoui en Stevie Bergwijn tot jeugdvriend Yassine Zakir.