Nieuws

VAR thema bij derde kennissessie op 1 augustus 

De KNVB houdt op donderdag 1 augustus op de KNVB Campus in Zeist een kennissessie over de lessen van de VAR na het eerste volledige seizoen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Toto en NSP. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerde journalisten. 

Het is de derde kennissessie voor NSP en Toto. Eerdere bijeenkomsten gingen over de naderende liberalisering van online weddenschappen en de financiering van de sport. 

Op donderdag 1 augustus worden de lessen van het eerste jaar van de VAR geëvalueerd door onder anderen Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB.

Diana Kuip presenteert het programma, waarvoor alle belangstellende journalisten zijn uitgenodigd. De kennis en de geleerde lessen zijn vanzelfsprekend van belang voor het komende voetbalseizoen. 

De Toto laat op dit ogenblik onderzoek doen naar de aandacht die de VAR opeist in de media en in het maatschappelijk sportdebat en de waardering daarvoor. De uitkomsten daarvan worden tijdens de sessie gepresenteerd. 

De bijeenkomst begint om 11.00 uur en wordt afgesloten met een lunch. Deelnemers ontvangen namens de organisatoren na afloop het boek ‘So VAR, So Good’ van journalist Hans Klippus. Hij hield een jaar lang alle controverses rond de VAR bij en stelde die te boek. Helaas is Klippus wegens vakantie niet in staat aanwezig te zijn op de bijeenkomst.

Journalisten die de bijeenkomst op 1 augustus willen bijwonen, kunnen dat kenbaar maken met een mailtje naar info@nsp.nl. Nadere bijzonderheden over het programma volgen nog.