Nieuws

Ten Hag boycot gala De Telegraaf

De verhouding met De Telegraaf is voor Ajax-coach Erik ten Hag zodanig bekoeld dat hij maandag 2 september is weggebleven van het voetbalgala, dat jaarlijks door De Telegraaf wordt georganiseerd. ,,Ik ga niet gezellig doen met mensen die suggestief zijn”, motiveerde Ten Hag zijn besluit.

Op het voetbalgala werden onder anderen de (ex-) Ajacieden Matthijs de Ligt, Dusan Tadic en Frenkie de Jong gehuldigd. Hun prijzen hadden betrekking op het vorig seizoen toen álle drie onder Erik ten Hag bij Ajax speelden. ,,Gezien de insinuaties van de afgelopen tijd voel ik me niet geroepen daarbij te zijn. Ik heb ze al gefeliciteerd”, zei Ten Hag zondag na de wedstrijd Sparta – Ajax.

Met het wegblijven van het gala reageerde Ten Hag op artikelen over hem en zijn relatie met spelers, zoals die met name in De Telegraaf zijn verschenen. De Telegraaf meldde al enkele keren dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic geen goede band zouden hebben met Ten Hag. Zij zouden veel meer hebben met de vertrokken Alfred Schreuder, zo meldde onder meer ook het tv-programma Voetbal Inside.