Nieuws

Boeken over Van Basten, Cruijff en Keizer op komst

Met als titel ‘BASTA’ verschijnt begin december een geautoriseerde biografie van Marco van Basten. Auteur is Edwin Schoon, die eerder een boek publiceerde over het Afrikaans voetbal onder de titel ‘De macht van de bal’. In een persbericht van uitgever Lebowski Publishers wordt de biografie aangekondigd als ‘allesomvattend, rauw, eerlijk en vooral zeer onthullend.’ 

Van Basten vertelt volgens het persbericht over onder meer ‘onvoorstelbare financiële ellende’, ’de pijnlijke geschiedenis met zijn enkel’, Johan Cruijff en over zijn ervaringen als trainer.  ,,Ik zal niemand sparen. De tijd is rijp voor het verhaal dat ik nog nooit verteld heb”, aldus Van Basten, die vanaf dit seizoen elke zaterdagavond aan tafel zit bij het eredivisieprogramma van FOX Sports.

In het najaar verschijnen ook boeken over de Piet Keizer en Johan Cruijff. Het leven van Piet Keizer wordt belicht door Jaap Visser en Bart Jungmann. Het boek in groot formaat verschijnt bij Kick Uitgevers en bevat veel exclusieve foto’s en nooit eerder gepubliceerde verhalen. Ook laten diverse bekende persoonlijkheden in het boek hun licht schijnen over Piet Keizer.

Auke Kok komt in november met een nieuwe biografie van Johan Cruijff, 576 pagina’s dik. Volgens uitgever Hollands Diep toont de biografie wie Johan Cruijff écht was en hoever zijn invloed reikte.