Nieuws

Meer inzendingen voor Sportfoto van het Jaar, 7 genomineerden met 10 foto’s

Uit een selectie van tien foto’s, afkomstig van zeven fotografen, wordt op 27 januari de winnaar bekend gemaakt van de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2019. De zeven fotografen (helaas geen vrouwen) van wie hun foto’s de top 10 vormen, zijn:

+ Vincent Basler

+ Sander van der Borch

+ Ronald Hoogendoorn (2 nominaties)

+ Marcel van Hoorn

+ Olaf Kraak

+ Pim Ras (3 nominaties)

+ Stephan Tellier

De jury, bestaande uit Michael Kooren, Barbara Barend en Vincent Riemersma (de winnaar van vorig jaar), had te maken met 27 procent meer inzendingen in deze categorie, aldus ZilCam-directeur Marcel Molle. Ook bij de sportseries was sprake van een opgaande lijn met 15 procent meer inzendingen.

De prijswinnaars worden uitgeroepen tijdens het Sport & Media Nieuwjaarsdiner op maandag 27 januari op Papendal. Voor de winnaar ligt een waardecheque van 2500 euro klaar, te besteden bij Cameraland. Ook ontvangt hij een kristallen camera.

De nummers 2 en 3 kunnen bij Cameraland voor respectievelijk 1000 en 500 euro gaan winkelen. De winnaar van de Sportfoto van het Jaar dingt ook mee naar de Zilveren Camera. Deze prijs wordt enkele dagen na ons Nieuwjaarsdiner bekendgemaakt.

De drie prijswinnende fotografen in 2019 met hun foto’s. Vanaf links: Koen van Weel, winnaar Vincent Riemersma, Erwin Spek en Remco Huitema van Cameraland. (Foto: Ronald Speijer)