Nieuws

Louis van de Vuurst foto-ambassadeur NSP

De NSP heeft met onmiddellijke ingang Louis van de Vuurst aangetrokken als foto-ambassadeur. Het is de bedoeling dat hij in die rol optreedt als intermediair tussen sportfotografen en de mediaverantwoordelijken van de clubs.

Zowel Van de Vuurst als de NSP is blij met zijn werkzaamheden, die volgen kort op zijn pensionering als vaste clubfotograaf bij Ajax.

De NSP maakt dankbaar gebruik van zijn diensten als vrijwilliger, aangezien hij met zijn ervaring als fotograaf kan bijdragen aan een betere verstandhouding tussen fotografen en de persvoorlichters. Hij zal waar nodig suggesties en aanbevelingen doen voor het verbeteren van de werkomstandigheden rond de velden.

Denk aan de fotoposities langs het veld, de veiligheid en de overlast door de supporters in de richting van fotografen. De NSP heeft de persvoorlichters van de KNVB en de clubs in het betaald voetbal laten weten dat zij hem ook kunnen benaderen voor de gang van zaken rond huldigingen, zoals bij promoties, kampioenschappen en de bekerfinale. En ook op andere terreinen is Van de Vuurst graag bereid mee te denken.

Louis van de Vuurst

Vanzelfsprekend kijkt Van de Vuurst behalve bij het voetbal ook rond bij andere evenementen. Suggesties zijn welkom via info@nsp.nl, die we dan meteen met hem zullen delen. Ook als er klachten zijn, kunnen fotografen bij hem terecht, maar uiteraard blijft het NSP-bureau daarvan zelf graag ook op de hoogte.

Van de Vuurst ging op 1 december met pensioen en fotografeerde sinds 1987 praktisch alle wedstrijden van Ajax 1 en talloze trainingen, maar ook jeugdwedstrijden, open dagen, liefdadigheidsevenementen, spelerspresentaties en clubfeestjes. Hij kreeg de grootste Ajacieden voor zijn lens. Die unieke Ajax-beelden staan centraal in het boek Louis, een overzicht van zijn oeuvre.