Nieuws

Vierde publieksverkiezing voor Voetbalboek van het Jaar

Tot vrijdag 14 februari kunnen er voetbalboeken worden aanbevolen voor de verkiezing van ‘Voetbalboek van het Jaar’ door het magazine Staantribune. De verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden.

Het betreft een publieksverkiezing waarbij via de website van Staantribune kan worden gestemd. Uit de aangedragen boeken zal een jury vijftien boeken selecteren voor een longlist. De stemming via internet is open van maandag 17 februari tot en met zondag 8 maart. De prijsuitreiking is op zaterdag 14 maart in boekhandel Donner in Rotterdam.

De verkiezing staat alleen open voor Nederlandstalige voetbal-gerelateerde boeken, die in 2019 zijn uitgegeven. Fotoboeken en vertaalde boeken uit het buitenland kunnen niet meedingen. Ook herdrukken zijn uitgesloten.

Freek van Kraaikamp (links), de winnaar in 2019, met Jim Holterhuës, hoofdredacteur van Staantribune.

Voor de verkiezing in 2019 werden bijna 11.000 stemmen uitgebracht. Eerdere winnaars waren De Kist (over Simon Kistemaker door Yoeri van den Busken), Royston (biografie van Royston Drenthe door Hugo Verkley) en Elitepauper (over een hooligan door Freek van Kraaikamp).

Aanbevelingen met motivering kunnen per mail worden gezonden naar info@staantribune.nl.