Nieuws

Met 73 collega's naar Tokio '2020'

Het accreditatieproces voor de Olympische Spelen in Tokio is nagenoeg afgerond. Vrijwel alle 73 namen van de schrijvende en fotograferende media zijn inmiddels ingevoerd in het Olympisch systeem. Dat aantal is exclusief de collega’s van de NOS en anderen die met een sublicentie verslag doen tijdens de Spelen.

Onder hen ook drie collega's die specifiek voor het (vrouwen)voetbal zijn geaccrediteerd, met het oog op de deelname van voetbalvrouwen die als vicewereldkampioen deelnemen aan het Olympisch voetbaltoernooi. De FIFA heeft voor hen extra accreditaties beschikbaar gesteld.

De komende weken en maanden zijn nog wel spannend als het gaat om het beteugelen van het coronavirus. De organisatoren hebben een commissie samengesteld die zich bezighoudt met het bestrijden daarvan en de mogelijke gevolgen ervan voor het evenement in en rond de Japanse hoofdstad. Samen met vertegenwoordigers van gezondheidsorganisaties wordt bekeken in hoeverre de uitbraak van het besmettelijke virus in China een bedreiging vormt voor de Spelen, die op 24 juli beginnen.

De zogenoemde Taskforce Coronavirus wordt voorgezeten door Toshiro Muto, die ook de leiding heeft over de lokale olympische organisatie. Muto uitte vorige week nog zijn zorg over het virus. Een dag later meldde hij ervan uit te gaan dat de Spelen doorgaan zoals voorzien.