Nieuws

Hockeybond zet 2624 interlands online

De Nederlandse hockeybond (KNHB) heeft alle interlands digitaal samengebracht op https://interlandhistorie.knhb.nl/. Daarop staan van liefst 2624 interlands de wedstrijdselectie, de uitslag, wedstrijdverslagen, doelpuntenmakers en locaties vermeld. Ook is daaraan beeldmateriaal van zowel toernooien als diverse internationals toegevoegd.

De historietool is voor iedereen toegankelijk en ook via de hockey.nl app te benaderen. De gegevens en beelden zijn vergaard met behulp van krantenarchieven, informatie van de Internationale Hockey Federatie (FIH) en sportdatabureau Gracenote. Gericht kan worden gezocht op toernooien, op wedstrijdniveau of op naam van een specifieke speler of speelster.

Het monnikenwerk bij de hockeybond leidde tot een overzicht van 2624 interlands waarin de beide Nederlandse teams gezamenlijk 7489 keer tot scoren kwamen. Ook is nu duidelijk dat Nederland inmiddels 866 hockeyinternationals kent: 452 heren en 414 dames kwamen ooit voor Oranje uit. Ter vergelijking: het Nederlands voetbalelftal (mannen) speelde ruim twintig jaar eerder dan de hockeyers de eerste interland, in 1905. Sindsdien kwam Oranje met in totaal 778 internationals tot 808 interlands. Van het vrouwenelftal is geen actuele statistiek beschikbaar op internet!