Nieuws

Bij FOX Sports en Ziggo Sport valt veel werk weg

De coronapauze treft ook veel mensen die werkzaam zijn in de media, met name op tv. Voor sportverslaggevers, presentatoren, analisten en andere medewerkers van de abonneezenders FOX Sports en Ziggo Sport is een aanzienlijk deel van het werk weggevallen.

,,De impact is voorlopig nog niet duidelijk, en zal ook afhangen van de verdere ontwikkelingen en maatregelen die eventueel nog volgen. Met informatie over de gevolgen voor onze medewerkers gaan wij vertrouwelijk om”, reageert Maarten van Rooijen, woordvoerder van FOX Sports.

Ook bij Ziggo Sport zit een aantal verslaggevers momenteel thuis. ,,Ze zijn niet in dienst bij ons, ze worden door ons ingehuurd. Nu er geen live-content is, kunnen wij ze geen werk bieden”, zegt Martijn van Opstal, woordvoerder van Ziggo Sport.

FOX Sports grijpt de gelegenheid aan om naast veel documentaires ook integrale herhalingen van spectaculaire en memorabele wedstrijden uit het verleden uit te zenden. Via het Twitter-account van FOX Sports zijn kijkers opgeroepen om hun favoriete ‘legendarische’ wedstrijd te kiezen.

Vanaf maandag 23 maart tot en met vrijdag 27 maart zendt FOX Sports iedere avond de Oscarwinnende documentairereeks over de voormalige football-vedette O.J. Simpson uit met als titel ‘O.J.: Made in America’. Ook vult FOX de programmering met programma’s uit de eigen bibliotheek, bijzondere ESPN-documentaires en diverse overzichten.

Ziggo Sport zendt bij gebrek aan live-sport het simracen uit waarbij autocoureurs via de simulator thuis in een race verwikkeld zijn met elkaar. Het Formule 1- Café, dat live wordt uitgezonden, loopt door. Of de voetbaltalkshow Rondo op zondagavond voorlopig gaat stoppen, staat nog niet vast.

 

Deze week wordt wel alvast een nieuw programma in de steigers gezet onder de titel ‘Tussen de palen’. ,,In dat programma laten we, naar een idee van Wytse van der Goot,  historische voetbalfragmenten zien waarbij analisten als Youri Mulder en Jan van Halst hun visie en commentaar geven. Dat programma wordt deze week opgenomen en hopen we zo snel mogelijk uit te kunnen zenden”, aldus Martijn van Opstal.