Nieuws

Inzenden voor AIPS Media Awards tot 9 november

Inzendingen met bijzonder journalistiek werk kunnen voor de AIPS Media Awards nog tot 9 november worden aangeleverd. Op de winnaars van de acht categorieën ligt een prijzengeld te wachten van 8.000 dollar. De nummer twee ont vangen 3.000 dollar, de nummers drie 2.000 dollar.

Inzendingen zijn welkom voor de fotografie (actie en portfolio), schrijvende journalistiek (beste column en beste reportage), radio en tv    (beste portret, documentaire en korte feature). Ook voor de beste beginnende sportjournalist is een prijs beschikbaar.

Marco Knippen (Noordhollands Dagblad én NSP-voorzitter) greep in de vorige editie net naast de prijzen met zijn opiniestuk ‘Sifan, durf in de spiegel te kijken’. Hij bereikte de vierde plaats met zijn column over de relatie tussen Hassan en haar geschorste coach. Fotograaf Vincent Riemersma won twee jaar geleden de hoofdprijs met zijn Speedskating Shadows.

Aanvankelijk was 7 oktober de laatste inzendingsdag. Vanwege de corona-uitbraak werd besloten de termijn op te schuiven naar 9 november. Met 700 inzendingen blijft de interesse vooralsnog ver achter bij de 1746 producties (onder meer tekst, foto’s, audio en video) die vorig jaar werden ingezonden.

Verdere informatie: https://www.aipsawards.com/