Nieuws

Tom Knipping ernstig ziek

In het weekblad Voetbal International heeft de hoofdredactie onlangs bekendheid gegeven aan de ernstige ziekte waardoor redacteur Tom Knipping is getroffen. Hij is al bijna twintig jaar werkzaam bij VI over wie werd gemeld:   

,,Onlangs bracht onderzoek in het ziekenhuis slecht nieuws. Tom Knipping, al bijna twintig jaar een belangrijke steunpilaar van Voetbal International, is inmiddels begonnen met de harde en meedogenloze strijd tegen kanker. Hoewel strijd niet het juiste woord is, want als dit het was, dan zou Tom hem zeker winnen. Als vooraanstaande onderzoeksjournalist brengt Tom al twee decennia zaken aan het licht in het Nederlandse voetbal, waar collega's niet in slagen. Een echte VI-man, die tot de top in zijn ambt behoort.”

Tom Knipping (links) tijdens EK2012 (foto: ANP/ Maurice van Steen)

Samen met Iwan van Duren (eveneens VI) scheef Tom Knipping enkele boeken over misstanden in het voetbal. Onlangs verscheen van hem het boek ‘Boerenbluf op de transfermarkt’. Daarin vertelt voormalig FC Groningen-manager Hans Nijland over zijn ervaringen. Tot enkele jaren geleden was Tom Knipping regelmatig te gast in het tv-programma Voetbal Inside om lopende affaires toe te lichten.

Op de mededeling in VI kwamen diverse reacties van lezers binnen. VI: ,,Deze steunbetuiging doet ons heel goed en we hebben de woorden aan Tom overgebracht. We hopen snel, als zijn fysieke staat het toelaat, weer te kunnen genieten van zijn aanwezigheid. Om ons heen en in het blad. Dat zal onze trouwe lezer ongetwijfeld ook zo ervaren.”