Nieuws

Programma kennissessie 25 mei over online sportweddenschappen

Het programma voor de online kennissessie van de NSP en TOTO op dinsdag 25 mei is bekend. De presentatie is wederom in de vertrouwde handen van Diana Kuip en deelname is gratis. Met experts zoeken we die dinsdagmiddag naar verdieping over de betekenis en de gevolgen, de kansen en de bedreigingen van het online gokken.

Sinds 1 april 2021 is immers de wet Kansspelen op Afstand in werking getreden. Aanbieders kunnen vanaf die datum een vergunning aanvragen voor online kansspelen bij de Kansspelautoriteit. Vanaf oktober 2021 worden de vergunningen verleend en gaat de markt open. TOTO, nu nog de enige aanbieder van sportweddenschappen, krijgt vanaf dan concurrentie van binnen- en buitenlandse wedkantoren. Wat zijn de gevolgen van het opengaan van de online kansspelmarkt? En wat wordt er gedaan tegen matchfixing, witwassen en gokverslaving? Tijdens de online kennissessie wordt hier meer over verteld.

Sprekers namens TOTO/Nederlandse Loterij zijn Sam Depoortere (Business Director van TOTO) en Floris van Driel (Responsible Gaming Officer). Depoortere zal meer vertellen over online sportweddenschappen in Europa en daarna inzoomen over de situatie in Nederland en wat we straks kunnen verwachten. Van Driel gaat als specialist in op responsible gaming, het streven naar een weddenschap als een plezierige vrijetijdsbesteding, zonder dat persoonlijke of financiële risico’s worden gelopen of sprake is van een verslaving. Hij zal uitleggen waarom dat belangrijk is. De derde spreker is Thomas Peeters, sporteconoom en universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij spreekt over de kansen en bedreigingen van online sportweddenschappen voor de sportwereld. Peeters geeft leiding aan het Erasmus Center for Applied Sports Economics (ECASE).

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

15.00 – 15.10: Opening door presentator Diana Kuip 

15.10 – 15.40: Presentatie Sam Depoortere

15.40 – 15.50: Vragen stellen via de chat 

15.50 – 16.15: Floris van Driel over responsible gaming (25 min)

16.15 – 16.35: Vragen stellen via de chat 

16.35 – 17.00: Thomas Peeters, sporteconoom Erasmus Universiteit Rotterdam.

17.00 – 17.15: Vragen stellen via de chat 

17.30 uur: Einde

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@nsp.nl