Nieuws

Ruim 20 Nederlandse journalisten en fotografen extra bij GP F1 in Zandvoort

Ondanks het beperkte aantal beschikbare plaatsen voor de Nederlandse sportjournalisten en -fotografen zijn er komend weekend, buiten de vaste F1-volgers, ruim 20 van hen welkom bij de Grand Prix Formule 1 op het circuit van Zandvoort.

Vrijwel alle serieuze media en (foto-)persbureaus hebben een accreditatie van de FIA ontvangen, op voorspraak van het Media Accreditatie Comité, bestaande uit fotograaf Frits van Eldik, de manager communicatie van het circuit Kees Koning, de mediamanager van de Dutch Grand Prix Simon Keijzer en de NSP.

Voor vele geaccrediteerden is het de eerste Grand Prix, zoals voor enkele fotografen. Om die reden hebben Van Eldik en vaste F1-fotograaf Peter van Egmond zich bereid verklaard hun collega’s enkele nuttige tips te verstrekken.

Daarnaast gelden voor alle media strenge gezondheidsregels. Zo moeten alle geaccrediteerden een geldige PCR test hebben die niet ouder is dan 96 uur, ook bij volledige vaccinatie. Verder geldt een mondkapjespplicht.

De ruim 20 accreditaties voor Nederlandse journalisten komen bovenop het contingent vaste Nederlandse volgers van het snelheidscircus, zoals Ivo op den Camp (De Limburger), Erik van Haren en Lars van Soest (De Telegraaf), Rik Spekenbrink en Arjan Schouten (AD), André Venema (Formule 1) en fotograaf Peter van Egmond, Olav Mol en Jack Plooij. Zij zijn in het bezit van een jaarpas van de FIA.