Nieuws

Kandidaten gezocht voor twee van de vijf NSP-jaarprijzen

Langzaam druppelen de eerste inzendingen voor onze jaarprijzen binnen, maar om nou te zeggen dat het storm loopt? Nou nee! Wel zijn er drie kandidaten voor de Scoop van het Jaar aangedragen. Maar in de categorie jong talent mogen er nog wel wat namen bij van collega’s die nog niet heel lang in het actief zijn, maar wel hun neus nadrukkelijk aan het venster hebben gedrukt.

De keurmeesters van twee van de vijf jaarprijzen (SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar 2021 en NSP Scoop van het Jaar 2021) zijn dus nog in afwachting van suggesties voor kandidaten, als opvolging van respectievelijk Erik van Haren (De Telegraaf) en Marco Knippen (Noordhollands Dagblad).

De talentenjury telt dit jaar een nieuw lid. Oud-sportjournalist Henk van der Sluis (ex-Ad, ex-Parool) volgt Theo Dersjant op, die na zes briljante verkiezingen graag zijn jurytaken wilde overdragen. De jury bestaat verder uit Diana Kuip (Freelance sportjournalist voor o.a. RTL7, VI, AD Sportwereld, Bicycling, JFK, NPO Radio1) en Martijn Hendriks (NOS).      

De jury die de Scoop van het Jaar beoordeelt bestaat uit de freelancers Natasja Weber, Yoeri van den Busken en Fabian van der Poll (NRC). Inzendingen graag naar info@nsp.nl.

De NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2021 wordt dit jaar gekozen door een jury bestaande René Bouwman (De Telegraaf), onze foto-ambassadeur Louis van de Vuurst en freelancer Mathilde Dusol. De inzendtermijn daarvoor is inmiddels geopend en loopt tot 1 januari 12.00 uur. https://mailchi.mp/zilverencamera/open-inzendtermijn-zilverencamera2021-categorie-wedstrijdvoorwaarden?e=8b40a82ca5