Nieuws

Marijn de Vries van Trouw naar NRC

Marijn de Vries is als columnist verhuisd van Trouw naar NRC. ‘Het is heel mooi om te kunnen zeggen, ik ben door NRC gevraagd’, zegt De Vries op Villamedia. Haar columns in Trouw verschenen op dinsdag, in NRC op zaterdag. Zij neemt als columnist de plaats in van oud-voetballer Clarence Seedorf.

Marijn de Vries (foto: ANP/ Pieter Stam de Jonge)

Marijn de Vries schreef sinds 2013 sportcolumns voor Trouw. Bij NRC gaat ze naast columns ‘op projectbasis’ achtergrondreportages en interviews schrijven over sport. ,,Journalistiek gezien is het enorme verwennerij om dat te mogen doen”, aldus De Vries. Eerder verruilde zij de journalistiek voor een carrière als professioneel wielrenner en keerde later terug in de journalistiek.

Al jaren ijvert Marijn de Vries voor meer diversiteit in de breedste zin van het woord in de sport. Als lid van het hoofdbestuur van de Wielrenunie (KNWU) behartigt zij onder meer de portefeuilles ‘diversiteit en ethiek & grensoverschrijdend gedrag’. De Vries: ‘Meer diversiteit is niet alleen nodig op sportredacties, maar ook in besturen. Als de afspiegeling van de samenleving beter wordt, dan komt er veel minder grensoverschrijdend gedrag voor in de sport.’