Nieuws

Aparte ESPN-camera’s voor TikTok

De wedstrijd Ajax – PSV om de Johan Cruijff Schaal is zaterdag 30 juli ook op TikTok te zien geweest. ESPN zette een aparte cameraploeg in voor opnamen in de verticale 9:16  verhouding. Daarmee waren de opnamen geschikt voor weergave via het Nederlandse ESPN-account op TikTok.

„Het komt erop neer dat we hiervoor een dubbele bezetting hebben: een ploeg die filmt voor tv en YouTube, en één voor TikTok”, zegt een woordvoerder van ESPN in NRC. ESPN heeft ruim 600.00 volgers op TikTok. De zender hoopt via TikTok vooral jongere kijkers te trekken. „Het is een aanvulling, bedoeld voor een groep die misschien wel nauwelijks televisie kijkt, of zelfs geen tv in huis heeft”, zegt een woordvoerder van ESPN.

De uitzendingen via streamingsdiensten als TikTok lopen het risico van haperingen wanneer grote groepen tegelijkertijd willen inloggen. Viaplay compenseerde onlangs ontevreden klanten voor haperingen bij een Formule 1-race door geld terug te geven. Tot dusver kregen volgers van ESPN via TikTok vooral interviews en compilaties over voetbal voorgeschoteld.