Nieuws

Viaplay speurt bij clubs naar hockey-commentatoren

Streamingsdienst Viaplay heeft de clubs ingeschakeld om commentatoren te vinden voor wedstrijden in de hoofdklassen mannen en vrouwen hockey. Daarvoor is een oproep gedaan via de websites van de clubs in de twee hoofdklassen.  Viaplay zendt dit seizoen alle wedstrijden uit in de Tulp Hoofdklasse en de Hoofdklasse Dames. De twaalf duels per speelronde zijn verspreid over vrijdag, zaterdag en zondag. 

Volgens Viaplay zullen deze nieuwe commentatoren worden ingezet voor zogeheten ‘smartwedstrijden’.  Bij de ‘top-en mediumwedstrijden’ wordt verslag gedaan door wat genoemd wordt ‘gekende commentatoren’. 

De nieuwe verslaggevers die gezocht worden,  hoeven geen lid te zijn van een club, maar moeten wel affiniteit met hockey hebben. Gedacht wordt aan leden, oud-leden en voormalige spelers van het eerste team. De minimum leeftijd is 20 jaar. Vrouwelijke kandidaten hebben ‘een streepje voor’.  

Noa Vahle, de 22-jarige dochter van Linda de Mol en tv-regisseur Sander Vahle, is een van de drie presentatoren van de hockey-uitzendingen op Viaplay. Ook Anne-Greet Haars en Bart Nolles verschijnen achter de presentatiedesk  Oud-olympisch kampioenen Teun de Nooijer en Ellen Hoog schuiven aan als vaste analisten.   

Zowel Noa Vahle als Anne-Greet Haars speelde in de jeugd hockey. Vahle blijft bij Talpa in dienst als redacteur en verslaggever bij voetbalwedstrijden.