Nieuws

Felicitaties van Driessen voor Elfrink

Hilariteit in de perskamer voorafgaand aan het bekerduel Feyenoord-PSV. De Sportjournalist van het Jaar Rik Elfrink zit op een stoel als plotseling via de zijdeur zijn criticaster Valentijn Driessen binnenstapt. Een uitbundige felicitatie voor de PSV-clubwatcher is het gevolg. “Grote klasse, Valentijn”, stamelt de verbouwereerde Elfrink. Eind goed, al goed.

De verkiezingen in de diverse categorieën van de NSP-prijzen hebben als altijd weer wat (gespreks)stof doen opwaaien. De keuzes van de diverse jury’s zijn immers niet altijd in lijn met ieders persoonlijke voorkeuren. Het bestuur van de NSP wijst als gebruikelijk de Sportpersoonlijkheid van het Jaar aan, maar de overige keuzes worden gemaakt door prominente collega’s en/of oud-winnaars van de prijzen.

Rik Elfrink (rechts) ontvangt de prijs voor de Sportjournalist van het Jaar uit handen van Willem Vissers. In het midden Marcel Maijer. (Foto Ronald Speijer)

Bas Hakker pleitte in zijn blog op FCMediacircus (link naar blog) voor Mike Verweij als keuze voor de Sportjournalist van het Jaar. Dat is zijn goed recht en de bewezen nieuwsjager van De Telegraaf heeft al meermalen op het kandidatenlijstje gestaan. De onafhankelijke jury heeft echter een andere keuze gemaakt en dat hebben wij te respecteren.

Een ander deel van zijn pleidooi – voor het herstel van betrekkingen tussen De Telegraaf en de NSP – kunnen we alleen maar onderschrijven. Al eerder zijn door opeenvolgende voorzitters (Gio Lippens, Marco Knipppen en John Volkers) daartoe initiatieven genomen. Het is wachten tot de deur aan de Basisweg opengaat.

GERARD DEN ELT