Nieuws

Kees Jansma doet stapje terug in de zomer

Kees Jansma (71) is bezig aan zijn laatste seizoen in een rol als televisiepresentator. Tot de zomer blijft hij bij FOX Sports de programma's 'De Tafel van Kees’ en 'Natafelen' maken. Daarna zal hij nog wel regelmatig als gast aanschuiven bij diverse programma’s op verschillende zenders.

 

,,Het is tijd", liet Jansma weten op de website van FOX Sports. ,,Het ­nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar het is tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma's."  Jansma zegt dat hij wel betrokken blijft bij FOX Sports, dat de uitzendrechten bezit van onder meer de wedstrijden uit de Nederlandse eerste voetbalklasse.

 

,,Ik ga me er de komende maanden vooral op richten het lopende seizoen van De Tafel van Kees en ­Natafelen succesvol af te ronden. Samen met een groep jonge, talentvolle mensen met passie programma's maken over voetbal, heb ik altijd fantastisch gevonden. Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan."

 

,,Zowel voor als achter de schermen is Kees al acht jaar lang van grote betekenis voor FOX Sports. We waren trots en blij toen Kees onze zender in de zomer van 2011 kwam versterken en nemen komende zomer met respect en dankbaarheid afscheid van een icoon uit de sportjournalistiek'', aldus Rob Labree, directeur bij FOX Sports.

 

Kees Jansma werkt sinds 1966 in de sportjournalistiek. Hij begon bij het voormalige KNVB-bondsblad De Sportkroniek en schreef jarenlang voor het tijdschrift Voetbal International. In 1988 ging hij de sportredactie bij de openbare omroep NOS leiden. Van 2004 tot 2014 was hij namens de KNVB persverantwoordelijke van de nationale voetbalploeg. In die functie werkte hij nauw samen met de bondscoaches Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal. In 2011 werd Jansma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.