Nieuws

Talentenprijs voor Pim Bijl

Pim Bijl

Met Pim Bijl (1992) ging de talentenprijs naar een journalist die in diverse vormen verslag doet. ,,Wij hebben in ons oordeel meegenomen op hoeveel platformen een journalist actief is”, zei juryvoorzitter Diana Kuip  bij de uitreiking van de SPORTNEXT Prijs voor het Sportjournalistieke Talent.

Pim Bijl doet voor AD en de regionale kranten van de Persgroep verslag van wielrennen, schaatsen, atletiek en darts. Dat gebeurt in interviews, reportages, nieuws, achtergronden, print en video. Wegens vakantie reageerde Bijl in een video vanuit Colombia op de uitverkiezing: ,,Als ik iets maak, wil ik altijd eerst nadenken over de vorm waarin ik verslag doe. Hartstikke mooi dat ik deze prijs heb gewonnen.”

AD-verslaggever Daan Hakkenberg, vaste partner van Bijl bij grote wielerwedstrijden, nam de prijs voor hem in ontvangst. ,,Hij mag er nog jong uitzien, maar Pim beschikt over de bagage van een veertiger. Pim is allang geen talent meer.”

Diana Kuip signaleerde dat het aantal inzendingen gering was. ,,Lager dan ooit. Dat maakt het voor de jury lastig om talent te spotten. Daarom hebben we nu ook de inzendingen voor 2017 erbij betrokken.”

Daan Hakkenberg neemt de talentenprijs namens Pim Bijl in ontvangst van Diana Kuip. (Foto: Ronald Speijer)