Nieuws

Robin van Persie NSP Sportpersoonlijkheid 2018

Feyenoord-voetballer Robin van Persie was maandagavond op Papendal persoonlijk aanwezig waar hij werd uitgeroepen tot  NSP Sportpersoonlijkheid van het jaar. Van Persie werd verkozen boven andere gegadigden als Tom Dumoulin, Virgil van Dijk en Epke Zonderland. Eerder ging deze eer naar Arjen Robben, Max Verstappen (ook zelf aanwezig toen) en Annemiek van Vleuten.

Van Persie kreeg de prijs overhandigd door oud-commentator Theo Reitsma. De Feyenoord-voetballer greep de gelegenheid aan om zich te verontschuldigen voor zijn houding tegenover de media bij het EK van 2012. ,,Deze prijs doet me wat. Bij het EK van 2012 heb ik geen interviews gegeven, Dat was niet goed van mijn kant, daar heb ik van geleerd. Daarna ben ik relaxter geworden richting media.”

Speciale woorden had Van Persie naar aanleiding van een column van Willem Vissers, maandag in De Volkskrant, daags na Feyenoord – Ajax (6-2). In de column werd Van Persie (35) opgeroepen volgend seizoen door te gaan als actief Feyenoord-speler. ,,Mooie woorden, ‘Blijf bij ons’. Prachtig stuk, vanuit zijn gevoel geschreven. Maar ik denk toch niet dat ik het doe.”

 In het juryrapport spreekt de jury onder voorzitterschap van Gio Lippens, de hoop uit dat Van Persie een voorbeeld is voor nieuwere generaties: ,,Om hem te bedanken voor de samenwerking in de afgelopen twee decennia en in de hoop dat zijn vakbroeders zijn voorbeeld ook op het publicitaire vlak zullen volgen, roepen wij Robin van Persie bij deze uit tot de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar.”

Theo Reitsma overhandigt de NSP-prijs aan Sportpersoonlijkheid Robin van Persie. (Foto: Ronald Speijer)