Nieuws

‘Op z’n Inzells, ouderwets schaatsen’

Internet haperde nogal eens, maar de gastvrijheid van Inzell maakte veel goed voor de media-vertegenwoordigers op de ‘World Single Distances Championships’, ofwel de WK Afstanden schaatsen.  ,,Het was op z’n Inzells. Vriendelijk, hoffelijk. Iedereen wilde je helpen”, vertelt freelance-fotograaf Stephan Tellier over de werkomstandigheden in Zuid-Duitsland.

Binnen de betonnen muren van het ijsstadion, ingesloten door hoge Alpen, was het nog wel eens lastig verbinding te krijgen. Fotografen ondervonden daarvan de meeste hinder. ,,Op zondagmiddag heeft internet er een uurtje uitgelegen, verder heb ik weinig gemerkt”, stipt Luuk Blijboom (de Telegraaf) aan.

Vooral bestanden met veel data bleken nogal eens een te zware belasting. ,,De videoteams die je steeds meer ziet, verstopten de lijnen omdat er niet genoeg bandbreedte was. Een drama was dat soms. Op een gegeven moment heb ik mijn beelden daarom maar via 4G op mijn telefoon doorgezonden”, aldus fotograaf Glenn Wassenbergh (Tims Imaging).

,,Door de ligging zijn de verbindingen in Inzell altijd al kwetsbaar. Daar kwam nu het gebruik door de toeschouwers bij terwijl ook het opladen van videobeelden door de camerateams sterk toeneemt”, signaleert Stephan Tellier.

Blik op de als perszaal voor de schrijvende media-vertegenwoordigers (Foto: Stephan Tellier)

De praktische ongemakken nam Tellier, die foto’s levert aan de Persgroep, voor lief. ,,De perszaal was gevestigd in een sporthal buiten het stadion. Dus moest je met je spullen op je schouders tussen de toeschouwers door eerst naar buiten als je in de perszaal foto’s door ging sturen. Het was ook niet handig dat er maar één toilet beschikbaar was voor de media, en daar was het ook niet hygiënisch, maar rond de baan viel prima te werken. Je kon overal langs de baan een plaatsje zoeken, alleen de balkons waren voor de vips gereserveerd”, aldus Tellier.

Circa 25 fotografen, van wie de helft uit Nederland, waren bij de WK actief.  Tellier: ,,Alles was verder heel goed georganiseerd. We hebben goed kunnen werken, we hoefden niet eens een hesje aan.” En Luuk Blijboom: ,,Het was ouderwets schaatsen. Ik heb niks te klagen gehad.”

Blik op de als perszaal voor de schrijvende media-vertegenwoordigers (Foto: Stephan Tellier)