Nieuws

Tot 4 april accrediteren voor WK vrouwen

Journalisten en fotografen kunnen tot donderdag 4 april een toernooi-accreditatie aanvragen voor het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk (7 juni – 7 juli). Dit geldt ook voor de zogenaamde non-rights holders (NRH’s; media die niet de uitzendrechten van het evenement hebben verworven).

De FIFA heeft bepaald dat deze NRH’s geen toegang hebben tot WK-duels en media-activiteiten op de wedstrijddag in het stadion. NRH’s kunnen op de dag voor de wedstrijd wel aanwezig zijn bij de persconferentie van de teams en de aansluitende training.

Alle aanvragen voor een toernooi-accreditatie ondergaan een uitvoerige screeningsprocedure. Dat betekent dat niet van de deadlines kan worden afgeweken.
Na toewijzing van de accreditatie kunnen kaarten voor de groepswedstrijden worden aangevraagd. Vanaf maart laat de wereldvoetbalbond de journalisten weten of de aanvraag is ingewilligd.
 
De accreditatieprocedure verloopt via het Media Channel van de FIFA (http://media.fifa.com). Dit kan uitsluitend met een goedgekeurd Media Channel account. Mediavertegenwoordigers die nog geen account hebben kunnen zich via de website van de FIFA (https://www.fifa.com/media/) registreren.