Nieuws

Eerste kennissessie NSP & TOTO: matchfixing

Zoals eerder aangekondigd, onder meer door Niels Onkenhout, ceo van de Nederlandse Loterij op ons Nieuwjaarsdiner, organiseren we dit jaar drie kennissessies in samenwerking met Toto.

De eerste is voorzien op maandag 25 maart, van 15.00 tot 18.00 uur in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk. Noteer alvast de datum. Het precieze programma en de naam van de presentator (m/v) volgen nog.

Onderwerp: matchfixing, sportweddenschappen en de komst en invloed van buitenlandse aanbieders.

Sprekers:

- Iwan van Duren, onderzoeksjournalist VI en (samen met Tom Knipping) auteur van tal van boeken op dit terrein, zoals Weekendmiljonairs, Voetbal & Maffia en Voetbalmaffia in de Lage Landen;

Marcel Maijer met Iwan van Duren in gesprek tijdens het NSP nieuwjaarsdiner op maandag 28 januari 2019. (foto: Ronald Speijer)

- Sander Collewijn, o.a. werkend voor AD en Het Parool en auteur van het boek All-In over de wereld van het poker, maar ook bekend met de matchfixing in het tennis;

- Toto-experts geven een kijkje achter de schermen bij Toto en gaan in op de risico’s van matchfixing voor het – kunnen – aanbieden van sportweddenschappen.

Onderdeel van de kennissessie is een bezoekje aan de ‘machinekamer’ van de Toto in Rijswijk, waar alle sportweddenschappen 24/7 worden gevolgd en de quoteringen worden bepaald en bijgehouden.

De NSP streeft ernaar om in samenwerking met Toto de achtergrondkennis te vergroten over verschillende sport-gerelateerde onderwerpen, zoals matchfixing en sportfinanciering.

Doel is niet om er meteen verslag van te doen, maar belangstellenden kunnen naderhand wel afspraken maken voor vervolgverhalen. Onderzoeksjournalisten en chefs van sportredacties worden nadrukkelijk uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Toegang: gratis. Graag aanmelden vóór 15 maart 2019 via info@nsp.nl.