Nieuws

IJshockeyfoto beste sportbeeld in Duitsland

In Duitsland is een foto van juichende ijshockeyers gekozen tot sportfoto van het jaar 2018. Het was de 49e editie van de verkiezing, georganiseerd door magazine Kicker en het Verband Deutscher Sportjournalisten (VDS). De foto is gemaakt door Sascha Fromm, die zijn foto de naam ‘Wintermärchen’ (Wintersprookje) meegaf.

Fromm maakte de foto na de halve finale van het olympisch ijshockeytoernooi in Pyeongchang. Het beeld werd gekozen uit een aanbod van 403 foto’s, ingezonden door 79 deelnemers. Er waren vijf categorieën: sport actie, sport feature, voetbal algemeen, impressies en emotie, amateur- en jeugdvoetbal. Alle bekroonde foto’s zijn te zien op de Facebook-pagina van VDS.

De Duitse-tv-prijs voor de beste sportuitzending is gewonnen door abonneezender Pro Sieben/Pro Sieben MAXX. Met de prijs werd de verslagging van het American Football onder de titel ‘ranRFL’ bekroond. Verantwoordelijk voor het programma zijn sportchef Alexander Rösner en de presentatoren Patrick Esume, Cristoph Dommisch en Jan Stecker.

Eveneens genomineerd waren de  gezamenlijke European Championships (ARD/ZFD) en de Iron Man op Hawai (ZDF). In de voorgaande jaren werd twee keer op rij tennisverslaggever Matthias Stach uitverkoren. 

De winnende foto van de Duitse ijshockeyers die het behalen van de olympische finale vieren.