Nieuws

Hans de Bruijn weg bij boksbond

Oud-sportjournalist Hans de Bruijn (ex-AD) is gestopt met zijn bestuurswerkzaamheden en pr-activiteiten voor de Nederlandse Boksbond. Hij was tevens event-manager voor de Boksbond en organiseerde onlangs nog de Nederlandse kampioenschappen. Bij die gelegenheid werden ook de award winnaars van de European Boxing Confederation (EUBC) gehuldigd. De Bruijn gaat op persoonlijke titel wel door met de organisatie van boks-evenementen.

Het afscheid als bestuurslid schrijft De Bruijn  toe aan een verschil van inzicht met twee nieuwe bestuursleden. ,,De overige bestuursleden bleken toch te veel gehecht aan het pluche. Ik niet”, aldus De Bruijn. Voor zijn inzet ontving Hans de Bruijn na het EK vrouwen het erelidmaatschap van de NBB. In totaal organiseerde hij het NK twaalf keer.

,,Ik ga gewoon verder met evenementen als Ben Bril Memorial’s in Carré. Zo ben ik nu iets nieuws aan het opzetten in Tuschinski”, aldus De Bruijn. Binnen de boksbond was hij behalve eventmanager ook perschef, notulist en beheerder van de website. Het plaatsen van de nieuwsberichten op de website zal tijdelijk door BONDcenter worden overgenomen. Op de site van de Nederlandse boksbond dankt voorzitter Boris van der Vorst hem voor zijn toegewijde inzet.