Nieuws

Ziyech houdt vast aan boycot Hélène Hendriks

Nog altijd weigert voetballer Hakim Ziyech zich te laten interviewen door tv-verslaggeefster Hélène Hendriks. De boycot kwam woensdag 13 februari weer aan het licht na de wedstrijd Ajax – Real Madrid (1-2) in de Champions League. Om Ziyech toch voor de camera te kunnen krijgen, schakelde Veronica wedstrijdcommentator Wytse van der Goot daarvoor in.

,,Ziyech wil niet met Hélène praten. Ajax heeft geprobeerd om voor een oplossing te zorgen. De afspraak was dat Wytse het interview zou doen”, zei Genee vrijdagavond in tv-programma Veronica Inside.

,,Van der Goot had solidair moeten zijn”, vond Johan Derksen. ,,Wat zijn dat nou voor rare compromissen?  Die man verdient een miljoenensalaris, is in dienst van Ajax en heeft een commerciële tekst in beeld staan waar heel veel voor betaald wordt. Zijn zaakwaarnemer gaat ook nog mee zitten huilen. Die moet ook zeggen dat hij niet zo kinderachtig moet doen en haar te woord moet staan. Ajax moet keihard ingrijpen. Dit hoort bij zijn werkzaamheden.”

De weigering van Ziyech dateert van augustus 2017. Na een gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Groningen herinnerde Hélène Hendriks hem na de eerste complimentjes aan een eerdere Europese wedstrijd tegen Rosenborg waarin ze Ziyech had zien ‘terugsjokken’. ,,Als jij de afstanden zou zien die ik in een hele wedstrijd loop, dan denk ik dat jij je woorden terugneemt”, reageerde Ziyech toen.

Hendriks, onlangs gekozen tot NSP Journalist van het Jaar, vroeg hem vervolgens waarom hij niet juichte na zijn doelpunt. Ziyech antwoordde dat hij dat niet deed omdat de wedstrijd nog niet afgelopen was. ,,Een getergde Ziyech is misschien wel de beste", concludeerde Hendriks. ,,Dat zijn jouw woorden", zei de voetballer destijds waarna hij afscheid nam.